Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

RSS

 19.02.2015 13:48 | KKer

 

 


( Päivitetty: 19.02.2015 14:04 )

 - KKer | Kommentoi Vuosi paketissa.
31.12.2014 17:47 | KKer

Niin ne hommat alkavat kohta olla tältä vuodelta paketissa. Monenlaista on ehtinyt tapahtua.

Eka beagle pentue maailmalle. Perheenlisäystä pienen miehen muodossa jne.

 

Joulun jälkeen kelit on vaihdelleet laidasta laitaan 30 asteen pakkasesta, nyt olevaan nolla keliin. Ilvestä ollaan yritetty pyytää parina päivänä, ilman menestystä. Ajut eivät ole olleet hirmu pitkiä, kun kissan rontit ovat pakkautuneet täällä vaaramaisemissa hirmuisiin louhikoihin. Raukkamaista toimintaa niiltä :) Ilveksiä on varsin runsaasti, se jo itsessään vaikeuttaa pyyntiä, kun pentuporukka kulkee välillä talojen pihoissa, niin jälkiä on teiden varsilla melkoisesti. Isoja yksinäisiäkin on pelialueella useampia mitä voi yrittää. Toivottavasti tuuri alkaa kääntyä.

 

Helyn pennuilta on aina aika-ajoin kuulunut mukavia uutisia, jäniksen ajun makuun ovat kaikki koirat päässeet. Muutamia kaatojakin on jo sattunut kohdalle. Seuraavana pari saalis kuvaa ...

Siinä on Miina (Aava) jahtiporukkansa kanssa. Miinalla oli hyvä viime viikonloppu, kun Joutsan suunnalla alkoi sentään löytyä muutama jänis harjoitusvastustajaksi.

Aatu poika (Apassi) jatkaa edelleen hyviä suorituksiaan. Saaliin saamisen riemua on päässyt Anne vuorostaan tuntemaan.

 

Seuraavaksi on aika alkaa raapustelemaan juttuja vuoden 2015 välilehdelle.

Huomenna aamulla jälleen killin jälkiä etsimään, kirkkain silmin. Uusi vuosi ja kujeet ei taida vaihtua.

 

Railakasta ja haukkujen täyteistä uutta vuotta kaikille ystäville ja tuttaville täältä Mehtokummun pirtistä.


 - KKer | Kommentoi Joulu tulla jollottaa.
23.12.2014 23:55 | KKer ja pirttikoppelo.

 

Pakkanen paukkuu yli -25:ssä ja metsään ei ole asiaa. Toivotaan että kelit alkavat lauhtua, heti joulunpyhien jälkeen, että päästään jänis- ja ilvesjahtiin.

Viime sunnuntaina vietettiin sitten nuorimman miehen kastajaisia. Pojasta tuli etunimikaima maineekkaalle tommipuukon tekiälle. Pojasta tuli Setti Kalle Aukusti.

Toivottelemme hyvää joulua kaikille ystäville ja tuttaville. Raikukoon pyhien jälkeen pitkät ajot a-pentueen koiruuksille.


( Päivitetty: 24.12.2014 00:27 )

 - KKer ja pirttikoppelo. | Kommentoi Hurjiksen kotiin paluu.
17.12.2014 12:35 | KKer

Jo vain.

On alettu päästä takaisin normaaliin päivärytmiin Mehtokummussakin. Työn antajan tarjoamat matkailuhommat on onneksi jo taputeltu tältä vuodelta. Hurjis oli Lietekylässä ukilla hoidossa pari viikkoa. Harmillisesti kelit olivat varsin vaihtelevat. Riivannetta tämän tästä. Keli sellainen, että koiran käpälät auki varmasti. No onneksi oli välillä hyviäkin päiviä.

Maanantaina oli itsellänikin vapaapäivä ja lähdin hakemaan hurjista kotiin. Samalla reissulla oli tarkoitus ajattaa tytöllä jänistä. Homma meni ihan mallikkaasti. Haku hyvää ja omaotoimistal, n tunnin hakemisen jälkeen jänis ajoon. Ajokin sujui varsin mallikkaasti tunnin verran, joka johti jäniksen siirtymiseen parempaan paikkaan. Sitten koiruus uuteen hakuun, joka ei ehtinyt johtaa uuteen ajoon. Alkoi hämärtää jolloin hiihtelin koiran kiinni ja suunnattiin kotia kohti. Päivästä jäi varsin hyvä mieli koiralla oli vielä kovasti menohaluja, vielä silloinkin kun kävin hakemassa koiran pois.

Muillakin pennuilla on välillä ollut ajun pätkiä. Joku tytöistä on tullut jo juoksuun.

Muutama kuva syksyn varrelta.

Hurjiksen jänö vähemmän lumen aikaan.

Aatu pojan eka kaato JP:n toimesta.

Nellikin on päässy jänisten makuun tämän syksyn aikana.


( Päivitetty: 24.12.2014 00:27 )

 - KKer | Kommentoi Passiketjua leveämmäksi...
14.11.2014 15:11 | KKer

...Ehkä sitten joskus. Maanantaina aamuyöllä Mehtokummun talouteen syntyi toinen pojan viikari. Sairaalassa ei Salla ehtinyt pitkään makoilemaan, kun poika putkahti maailmaan. Kaikki sujui niinkuin pitää.

Eilen illalla oltiin sitten koko porukka ensimmäistä kertaa kotona yhdessä. No tässäpä sitä riittääkin näppihommia taas pitkäksi aikaa.

Pitäisköhän alkaa kohta katselemaan pojille haulikoita ja koirakantaakin varmaan sitten täytyis lisätä. Pitäähän jokaisella olla oma koira, jota juoksuttaa :)

 


 - KKer | Kommentit (2)Kommentoi Hurjan suorituksia.
04.11.2014 09:35 | KKer

Hurjan kanssa oltiin sunnuntaina maastossa kovassa lumisateessa. Vähän epäilytti kun lähdettiin maastoon, että löytääkö tyttö jänistä ollenkaan, koska lunta satoi varsin kovasti.

No löysäsin koiran autolta liikkeelle. Koira kävi pikku mutkan n.200m lenkin pellolla pyörähtämässä ja tuli käymään lähellä minua. Siitä se lähti etenemään n. 200 m päähän, ilmeisesti jonkinlaista hajua oli nokassa koska se jäi rengastelemaan uuteenpaikkaan. Lunta tuli runsaasti sillä välin, useita senttejä ja ne peittivät jo koirankin jäljen melkolailla. Koira lähti tulemaan reissultaan takaisin ja luulin, että se luovutti koko homman. Mitäs tyhjää koira painui minusta mitään välittämättä pellolle ja peltoa pitkin n.250m ja sieltä metsään. Näytti ihan että sillä olis ollut jotain hajuja, vaikka itse en kyllä nähnyt koko pellolla jäljen piirtoakaan. Sieltä koira eteni n.300m ja kaivoi jäniksen ajoon.

 

No siirryin itsekkin autolla passiin toiseen paikkaan. Jolloin pääsin itsekkin kuuntelemaan jo koiran haukuntaa.

Muutamat mutkat ajoa ja pääsin jo yrittämään jänistä eräksi, mutta ei. Olin ihan varma siitä, että laukaus meni täysin ohi. Se ei ollutkaan koko totuus, jonka vähän ajan päästä totesin. Ajo jatkui melko lailla katkonaisena ja aloin epäillä jo koiran toimintaa, että mitähän se sekoilee siellä. Tuli hukka ja lähdin katsomaan, että mikä on tilanne. Ei se koira ollutkaan horissut omiaan, vaan kyllä sieltä pellolta ja sen reunoilta löytyi ajojälkiä ja seassa oli kyllä jäniksen jälkiä.

Menin katsomaan koiran työskentelyä, kun se oli auton vierellä kiertelemässä. Sielläkin oli ajojälkeä ja näin koiran työn touhusssa. Siellä se rengasteli ja selvitteli hukkaa. Koira palasi pellon reunaan ja otti jäniksen uudelleen ajoon. Ajo loppui kyllä yhtänopeasti, kuin oli alkanutkin ja koira alkoi haukkua paikoilleen. Juoksin nopeasti paikalle, joka oli melkoinen kuusi ja katajikko tiheikkö. Näin koira yhden kuusen persuuksessa ja se haukahteli siellä välillä. Siellä oli myös koiran kaverina elävä jänis joka yritti minut nähdessään pakoon. Yritin siepata sen, mutta en onnistunut siinä. Usutin koiran jäniksen perään ja ei jänis kerennyt edetä montakaan metriä, kun koira painoi sen jälleen alleen. No siitä se ei enää paennut ja Hurja pääsi maistelemaan palkintoaan.

Muutama hauli olikin osunut jänikseen ja näin ollen se ei enää tykännyt juosta kunnolla koiran edessä ja alkoi piilotella.

Loistavat työt pikkukoiralta. Olipa mukava palata tuollaisen päivän päätteeksi kotiin.


 - KKer | Kommentoi Pohjan Lohko 26.10 Sotkamossa.
28.10.2014 20:46 | kker

Helyn kanssa startattiin pohjan Lohkon kokeeseen (valinnat SM-kisaan) viime sunnuntaina.

Keskuspaikkana toimi  hotelli Tulikettu Sotkamossa. Maastoksi Helylle sattui Tuulivaara, ihan uusi paikka tosi monille. Paikkaa ei ole kuulemma käytetty koemaastona sitten 90-luvun alun.

Hommassa oli koko päivän hätää ja hyvää mieltä yhtäaikaa. Eka erän ensimmäisen jäniksen Hely tempaisi ylös alle kymmenen minuutin haun jälkeen. Jänis oli totttakai kuullut meidän mölinän auton vieressä, eikä jäänyt hetkeksikään pyörimään lähistölle. Jänis karkasi n. kilometrin päähän juoksentelemaan peilikirkkaille mökkiteille. Ajo loppui alta aikayksikön sinne. Tuli pitkä reikä, mutta vielä se kampesi saman jäniksen uudelleen ajoon mökkirannalla. No pitkään sitä leikkiä ei kestänyt vaan jänis painui mökin alle. Vakavasti häiritsevä este ja koira uuteen hakuun. Parinkymmenen minuutin hakemisen jälkeen uusi jänis saatiin liikkeelle, joka käyttäytyikin loppuerän koiran edessä ihan mallikkaasti. Erään 102 min ajoa.

Toinen erä alkoi pitkällä haulla. Ei ollut ollenkaan kiva jänis. Ei malttanut odotella perässä tulevaa koiraa ollenkaan vaan koitti jätättää koko ajan. Pätkimistä ja hukkia, ajominuutteja kertyi näin 96 min toiseen erään.

Yhteispisteet 78,75 ja kisassa neljäs sija. Lähellä oli ajovoittajaan lähtö, mutta silti riittävän kaukana. No onneksi sinne lähtee Pulkkisen Ilmari Kauppilanjoen Rekon kanssa. Lähtevät sinne Hamitan Jerille kaveriksi Kainuuta edustamaan.

Maanantaina Hely veti palauttavan harjoituksen kotimaisemissa ja ukki sai ammuttua jäniksen!


 - kker | Kommentoi PM-kisat.
16.10.2014 21:25 | KKer

Lomanpätkä päättyi ja viimeinen vapaapäivä ennen töiden alkua vietettiin Helyn kanssa piirinmestaruuskisoissa.

Lähdettiin puollustamaan mestaruutta. Päivästä tulikin varsinainen menestys.

Eka erässä hakua 15min ja jänikselle kyytiä täyden erän verran. Toisessa erässä ei keretty edes reppua laskea selästä, kun koira paineli kiljunnan kanssa pitkäkorvan perässä. Hakua yksi minuutti ja ajoa 108 min. Tuloksena 90,75 pistettä ja äitikoiran paras suoritus tähän mennessä. Sillä tuloksella saatiin piirinmestaruus kotiin.

Toiseksi tuli Helyn veli Hamitan Jeri ja kolmanneksi isä Kauppilanjoen Reko.

Olipa hieno päivä.


 - KKer | Kommentit (1)Kommentoi Pää auki.
01.10.2014 20:07 | KKer

Tilulilu. Nyt se on auki.

 

Viime lauantaina saatiin ensimmäisiä kaatoja a-pentueelle (jos ei oteta lukuun Mökän itse nappaamaa).

Hurjikselle saatiin ensimmäinen kaato. Se oli vähän niinkuin vaikeuksien kautta voittoon päivä. Pitkä ja haasteellinen haku, sitten ajelua ja hukkia. Lopussa haulia kohti jänöä ja sen jälkeen hurjis pääsi maistelemaan jäniksen sisuksia.

 

Nellillä (Ansalanka) oli kanssa viikonloppu tohinaa kainuu korkeuksilla. Nelli pääsi jänisten makuun eräässä oulujärven saaressa (jänisaitta).

Siinä hurjis maistelee, että mitäs herkkua ne nämä ovat.

Hurja muori on varsin ylpeä saaliistaan.

 


 - KKer | Kommentoi Kausi käynnissä.
26.09.2014 12:27 | KKer

Hopotihoijjaa.

 

Mehtälinnun ja jäniksen pyynti on parhaillaan käynnissä. Vaikuttaa siltä ettei linturiistaa ole metsissä kovinkaan runsaasti.

Onneksi jotakin siellä aina silloin tällöin näkyy. Ei vaikuta oikein hyvältä kainuussa pidettävää haukkuottelua silmälläpitäen.

Kotiin viemisiä.

 

 

Muutama tuomarointi reissukin tullut ohessa tehtyä. Parina päivä LINT tuomarihommissa piirinmestaruuskokeessa, samalla testattiin tulevan haukkuottelun maastoja. Kertaalleen tullut käytyä ajokokeissakin tuomarina käytyä.

Onneksi on loma. Ehtii edes käydä muutaman kerran koirien kanssa maastossa. Helyllä on juoksu jo ohi, niin pystyy sitäkin isä ukko laukkuuttamaan jo hyvillä mielin.

 

Helyn kanssa ensilumilla.

 

Helyn pikkukoiruuksilla on ollut ajonpätkiä. Apassi elikkäs Mökä oli jo päässyt jäniksen sisälmyksiä maistelemaan. Se huima oli tempaissut pikku jäniksen makuulta kiinni. Eipä oltu armoa tunnettu.

 

Koiratalo projektikin etenee pikkuhiljaa. Sähkömiestä odotellessa.

 

 


 - KKer | Kommentoi Kausi käynnistyy...
31.08.2014 21:48 | KKer

Kesä alkaa olla lopuillaan ja jahtikausi käynnistyy. Sorsaa on tullut käytyä katselemassa todella vähän. Ei ole oikein ehtinyt.

Hurjan kanssa käyty aina aika-ajoin tutustumassa luontoon. Muutamia pikku ajunpyräyksiä ollut, muttei vielä mitään sellaista mitä tarvitseis mainostaa :-) . Eiköhän se siitä syksyn mittaan edisty. Helyn kanssa ei ehditty käydä monesti metsässä, kun sille tuli juoksu. No hyvä että se on poissa sitten myöhemmältä ajankohdalta. Huomennahan se jänisten jahtaaminen alkais, itse joutuu työntymään taas työn kurimukseen. No kolme vko vielä niin pääsis sitten lomahommille.

Toivotaan kaikille Helyn pennuille piiiitkiä ajoja, sekä muutamia kaatoja, että pääsevät riistan makuun.


( Päivitetty: 01.09.2014 10:41 )

 - KKer | Kommentoi World Dog Show 2014
09.08.2014 21:32 | KKer ja pirttikoppelo

Isolla kirkolla maailmanvoittajanäyttelyssä Kekkeruusin Tikin kanssa. Tikille tänään avoimessa luokassa laatuarvostelu Erittäin Hyvä. Tuomarina oli Reino Korpela. Kehuja ja moitteita tasapuolisesti. Harmiksemme hän ei arvostellut Tikkiä liikkeessä. Kehässä liikkuminen kun on Tikin vahvin puoli. Yksilökisassa ei muuta mainittavaa.

Parikilpailuun Tikki osallistui Kekkeruusin Ulriikan (JMV-14) kanssa. Tuomarina oli Pekka Teini ja hän antoi tälle parille todella kauniin ja rotua arvostavan arvostelun. Tuloksena ROP-pari. Parin esitti Saara Kotisaari. Isossa kehässä parivaljakko esiintyi jälleen mallikkaasti, tätä seurasimme screeniltä. Sijoitusta korkeammalle ei kuitenkaan saavutettu.

 

Tikki osallistui myös kasvattajaluokkaan muiden mukana olleiden Kekkeruusilaisten kanssa. Sijoitus hienosti sijalle 3 kovatasoisessa Suomenpystykorvien kasvattajaluokassa.

Kokonaisuudessa kokemusrikas ja antoisa reissu maailmanvoittajanäyttelyyn. Tämä oli Tikille jo toinen esiintyminen maailmanvoittajanäyttelyssä, joten sillä saralla hänellä on kokemusta jo paljon meitä enemmän :)


 - KKer ja pirttikoppelo | Kommentoi Kesä kauneimmillaan (kuumimmillaan)!
09.08.2014 20:16 | KKer ja pirttikoppelo

Maailmanvoittajanäyttelyyn valmistautumista Tikin ja muiden Kekkeruusilaisten kanssa. Tikki oli ennen MV-näyttelyä viettämässä kaupunkilomaa kasvattajakennelissään.

Kainuun Beaglen kesäpäivillä Hurja pääsi osallistumaan ensimmäiseen, leikkimieliseen mätsäriin. Arvioijana Inga Keränen.

 

Tikin lomaillessa kaupungissa koko muu perhe suuntasi kesälomareissulle Savonlinna- Kitee- Tohmajärvi- alueelle. Kesonsaaressa Hurja pääsi tapaamaan Aatu (Apassi) -veljeään.

 

Sisarusten yhteiselo ei suinkaan ollut niin rauhallista kuin kuvat antavat ymmärtää. Karkuun juoksua hännät suorina, väijymisleikkejä ja painin nujakkaa riitti koko vierailun ajan :) Kiitos Aatun isäntäväelle kun saimme olla vieraananne!

Tohmajärvellä pysähdyttiin tapaamaan Hurjan Pekko- isää ja hänen perhettään!

 Kuvassa Pekko ja Hurja!


 - KKer ja pirttikoppelo | Kommentoi Kahden viikon vilinät...
13.07.2014 22:15 | KKer ja pirttikoppelo

Pariin viime viikkoon on sisältynyt taas paljon vilinää ja vilskettä koirarintamalla. Yhteislenkkeilyä Helyn ja Hurjan kanssa harrastettiin kaksi viikkoa sitten ja Pietarsaaresta haettiin toissa viikolla Kallen Juho veljelle ja Suville spn Taiga, Hurja sai uuden leikkikaverin. Hurja sai viime viikolla 4kk:n rokotuksen ja painoa koiramuorilla on jo 7,75 kg. Tikki ilmoitettiin Helsingin maailmanvoittajanäyttelyyn. Koiratalon perustukset ovat valmiina ja seinärunkojen pystytys etenee hitaasti mutta varmasti!

Hely on palautunut todella hyvin synnytyksestä ja pentujen hoidon rasituksista!

  

Hurjalla riittää vauhtia. Äitikoira on välillä moisesta menosta ihan ihmeissään!

Taiga ja Hurja juomatauolla leikkien jälkeen!

Hurja ja Ahti <3 Majakka ja perävaunu! 


 - KKer ja pirttikoppelo | Kommentoi Vilinää perheissä.
21.06.2014 11:18 | KKer

Vauhtia ja tiukkaa toimintaa tuntuu olevan kaikissa koiraperheissä. Hyvä niin. Tänää tuli uutisia, että yhdellä pennuista oli ollut jo pikku ajun pätkä.

Seuraavana kuvia koirista.

Kuvassa Alku Kemistä.

Aava huilaa portailla Joutsassa.

Pikkutyttö Anastasia Torniosta.

 


 - KKer | Kommentoi Keskikesän juhlaa.
19.06.2014 20:55 | Kker
Kirjoittelu hommat on ollut viime aikoina vähän unohduksissa. Pari viikkoa meni rattoisasti työnantajan tarjoamilla reissuilla. Vajaa viikko on tullut oltua nyt lopultakin kotitanhuvilla. Tietokoneen nettiyhteys on ollut juntturassa, niin eipä ole tarvinnut päivityksiä runoilla. Pennut ovat pärjänneet uusissa kodeissa loistavasti. Kasvua tapahtuu. Painot pyörivät siinä kuuden kilon paikkeilla. Osalle pennuista haisee jo jäniksen jälki nokkaan jonkun verran. Toivotaan kehityksen jatkuvan samalla mallilla. Helle ei ole hellinyt pitkään aikaan. Eikai siinämuuten mitään mutta huolettaa vain lintupoikiaiden puolesta. No toivotaan parasta. Lisäillään pentujen kuvia, kun yhteydet saadaan toimimaan kunnolla. Mukavaa kun uusilta omistajilta tulee aina silloin tällöin kuvia.
 - Kker | Kommentoi 31.05.2014 21:52 | KKer ja pirttikoppelo

Pentujen lähdön jälkeen ollut sivuilla hiljaiseloa. On vedettu henkeä ja kerätty voimia. Äkkiä jäi tuosta pennutus operaatiosta sellainen mieli, että se on eläkeläisen hommaa tuo pennuttaminen :)

Pennut ovat kotiutuneet uusiin koteihin kuulemma todella hyvin ja uudet omistajat ovat tyytyväisiä niihin, mikä meitä ilahduttaa suuresti kuulla.

Vilskettä piisaa, täälläkin Mehtokummussa. Eräänä päivänä oli Hurja tyttö, joutunut sisällä jonnekkin hukkaan. Hetken kuuntelun ja katselun jälkeen kiikun läheltä kuului tuhinaa.

 

Tyttö oli nukkumassa itse keksimässään riippumatossa.

Uninen tyyppi.

 

Välillä on tutustuttu uusiin maisemiin ja hommiin.

Kalalla Laahtasella kauden avajaisissa.

 


 - KKer ja pirttikoppelo | Kommentoi Uuden vaiheen alkua
17.05.2014 20:56 | KKer ja pirttikoppelo

Tänään lähti viimeinen pentu maailmalle. Helykin palasi takaisin Kummunvaaran kotiin ja mielissään siitä olikin. Talossa tuntuu siis todella hijaiselta monen viikon hulinan jälkeen.

Mehtokummun Anastasia "Lilli" lähti Kuuren perheen mukana Tornioon. Tämä tyttö olikin meidän pikku- prinsessa!

(kuva julkaistu uusien omistajien luvalla)

 

Mehtokummun Aivanhurja jää Mehtokummun kantanartun seuraajaksi meidän perheeseen <3

Pentujen kotiutuminen uusiin perheisiin on sujunut mallikkaasti. Jäämme innolla odottamaan ensimmäisten kasvattiemme edesottamuksia tästä eteenpäin.

 


( Päivitetty: 17.05.2014 21:13 )

 - KKer ja pirttikoppelo | Kommentoi Uuteen laumaan
13.05.2014 21:39 | pirttikoppelo

Talossa alkaa olla hiljaista. Enää kaksi koiralasta pitämässä emäntää hereillä (yöllä ja päivällä). Helykin alkaa taas suvaita vieraampia ihmisiä samassa huoneessa. Äitini varpaat saivat enää pieniä "pysyhän paikallaan, niin minä katson sinua" puraisuja :)

 

Mehtokummun Aikamusta, toinen villikkotytöistä, nousi Sinkkosen auton etupenkille ja matka kohti Nummelaa alkoi. Perillä odottaa tutustuminen toisiin saman rodun edustajiin!

(kuva julkaistu uuden omistajan luvalla)


 - pirttikoppelo | Kommentoi Kolme jäljellä.
11.05.2014 20:05 | KKer ja pirttikoppelo.

Pentuja lähtee maailmalle tasaiseen tahtiin.

Tänää lähti Mehtokummun Airo "Mökä" Asunmaan perheeseen Töysään. Toivomme Mökälle jo tulevalle syksylle kiihkeitä jänisajoja!!!

(Kuva julkaistu uusien omistajien luvalla)


( Päivitetty: 11.05.2014 20:12 )

 - KKer ja pirttikoppelo. | Kommentoi Pentue puolittuu.
10.05.2014 21:10 | KKer ja pirttikoppelo.

Tänään maailmalle lähti seuraavat kaksi pentua.

Mehtokummun Aikojen Alku "Minni", pentueen esikoinen, lähti Keräsen perheen mukana Kemiin jänisten kauhuksi.

Mehtokummun Ansalanka "Nelli" matkustaa piiiitttkän matkan Kirkkonummelle Nykäsen perheen mukana.

(Kuvat julkaistu uusien omistajien luvalla)

Siitä se pentue alkaa pienentyä. Huomenna lähtee viides villikko reissuun.

 


 - KKer ja pirttikoppelo. | Kommentoi Nessut esille...
09.05.2014 21:10 | pirttikoppelo ja KKer

Ensimmäiset lapset lähtivät tänään maailmalle

Mehtokummun Aava "Miina" sai uuden kodin Joutsasta Pylvänäisten perheestä

Mehtokummun Apassi "Aatu" löysi paikkansa Luukkasten perheestä Kerimäeltä

(kuvat julkaistu uusien omistajien luvalla)

 

 

 


( Päivitetty: 09.05.2014 21:19 )

 - pirttikoppelo ja KKer | Kommentoi Piikkiä ja tarkastuksia.
06.05.2014 10:08 | KKer

Pennut kävivät eilen elukkalääkärillä. Sirutettiin ja pennuille tehtiin tarkastuksen.

Pennut todettiin terveiksi. Purennat hyvät, ei häntämutkia yms. ulkoisesti terveitä ja hyväkuntoisia.

Samalla pääsivät taas totuttelemaan autokyytiin. Autoilua kertyi eilen niille n.80km. Siinäpä ne ovat jo alkaneet tottua siihenkin hommaan. Matkustaminen tuleekin sitten tutuksi. mm. Yhdelle pennulle kun kotimatkaa tulee kertymään n. 800 km. Siinä sitä jo onkin.

Pennut lähtevät omiin tuleviin koteihin perjantaista alkaen.


 - KKer | Kommentoi Viimeistä viikkoa lapsuuskodissa...
04.05.2014 20:54 | -KKer ja pirttikoppelo

Ulkona villikointia ja autoajelua päivän ohjelmassa. Pentuelaskentaa suoritetaan tasaisin väliajoin aina pihalla ollessa, kun tahtoo matka jo uteliailla taittua tontin laidasta toiseen. Tikkiin on tutustuttu ja yhteiskuva otettu auton peräkontissa (ainut paikka jossa kaikki villikot on mahdollista saada samaan kuvaan).

Mäkijuoksua ja painia

Tutustumista toisiin koiriin

Sisaruspotretti peräkontissa


 - -KKer ja pirttikoppelo | Kommentoi Kuvia lisätty
24.04.2014 21:58 | KKer

Laittelin nyt ne pentujen töröttämiskuvat. Osa kuvista ei ole oikein onnistuneita, jostain syystä kuvattavat eivät olleet samalla aaltopituudella hommassa.

Pentupaketit tullatupsahtivat...


 - KKer | Kommentoi 5 viikkoo mittarissa
23.04.2014 22:09 | KKer

Moron.

Peruskaavalla mennään pennuille sapuskaa. Käytetty jo niitä hieman takapihalla. Pennun katsojia käynyt, ens viikonloppuna käyvät viimeiset ihmiset valkkaamassa pentuja.

Painot ja nimet päivittyneet.

Pitää alkaa kysellä elukkalääkäriltä, että milloin sirutetaan ja tarkastellaan pennut.

Pönötyskuviakin otettu,muutamia. Päivitetään ne vaikka huomenna, jos jaksetaan. Toivottavasti.


 - KKer | Kommentoi Punnituspäivä
16.04.2014 22:03 | KKer

Jovain.

Pentuja puntaroitu. Lisäruokaa annettu. Takapihalle aidattiin vähän aluetta. Vaarana tuskin on pentujen karkaaminen vielä tässävaiheessa, mutta äiskä sen vaikka saattaakin tehdä.

 

Pennut käppäilevät jo kovasti, aika ei niillä aina tahdo tuolla pentulaatikossa kulua. Yksi likka meinaa alkaa kopistelemaan peittoa. Toinen tähystää tarkkana, ennenkuin ryntää avuksi.


 - KKer | Kommentoi Leikitään
14.04.2014 20:01 | -pirttikoppelo

Lapsille kaupunkituliaisina leluja. Nyt sitten ihan porukalla ihmetellään, että mitä näille pitäisi tehdä :)

 


( Päivitetty: 14.04.2014 20:04 )

 - -pirttikoppelo | Kommentoi Hohhoijjjakkaa.
12.04.2014 21:55 | KKer

Ollut melkoinen viikko. Kaikki talon kaks jalkaiset olleet mahataudin kourissa. Veto on ollu pois. Kaikkea se päiväkoti lähettää mukaansa. No onneksi nelijalkaiset jaksaa hyvin.

 

Painoja mittailtu, matolääkkeet syötetty ja kynsien leikkuuseen totuteltu. Vilinä pentulaatikossa on välillä melkoista. On yritetty saada otettu pennuista "pönötys" kuvia, mutta huonolla menestyksellä. Eivät peijakkaat meinaa pysyä silmänräpäystäkään paikoillaa. On kuvaa hännästä ja kirsusta yms. Välillä ollaa kaikki raajat levällään lattialla x- asennossa.

No pitää yritellä paremmalla aikaa uudestaan ja laitella sitten kuvia kansioon.


 - KKer | Kommentoi 2 viikkoa täynnä.
03.04.2014 21:11 | KKer

Pennut kasvaa reippaasti. Kaikilla on silmät auki. Kävelyharjoituksia touhuavat jo kovasti. Kyllä sieltä alkaa pikkuhiljaa niitä ruskeitakin sävyjä pennuille löytymään.

Painotaulukkoa päivitetty ja pari kuvaa lisätty A-pentue kansioon.

Tervapekan kenneliin on tulollaan kans pentuja, jos kaikki vain menee hyvin. Toivotaan.http://tervapekan.nettisivu.org/2014/04/03/hilla-kantavana/

Kaikki eivät ole enää ihan pikimustia.

 

 


 - KKer | Kommentoi Tihrustellen.
30.03.2014 21:18 | KKer

Osa pennuista on pikkuhiljaa alkanut aukoa jo silmiään. Muutama yksilö on jo koittanut pinnistellä jaloilleen.

Kaikille tullut on tullut naamaan ruskeita sävyjä, mutta muuten pennut on aika tummia vieläkin.

 

Haukkuottelun tukinäyttely saatiin viikonloppuna vietyä kunnialla läpi. Koiria oli ryhmänäyttelyyn tullut tooodeeelllaaa hyvin.

Hyvä niin.

Jatketaan kasvamisen tarkkailua pentujen osalta. Nimi hommia pitää varmaan vielä vähän päivittää.


( Päivitetty: 30.03.2014 21:33 )

 - KKer | Kommentoi 1. viikko täynnä
27.03.2014 21:38 | KKer

Halipatzuippaa.

Nyt pennuilla on reilu viikko koiranelämää takana. Pennut ovat kasvaneet mukavasti. Paino on tuplaantunut kaikilla, niin kuin pitää. Pikkuisen meinaa olla äitikoira ärhäkkäänä kaikille perheen ulkopuolisille. Haukkuja tulee...

Laittelen kuvia A-pentue lehdelle. Jatketaan samaa rataa.

Viikolla kaadeltiin puita vähän tontilta, että päästään kesällä tekemään koiratalolle pohjia.

Viikonloppuna talkoohommia luvassa Kajaanissa. Kainuun haukkuvat lintukoirat järjestävät lauantaina tukinäyttelyn, ensisyksyn linnun haukun SM kisoihin liittyen. Perjantaina pystetään ja la on näyttely, että siinäpä sitä touhua piisaa.

Ruoka maistuu :)


 - KKer | Kommentit (1)Kommentoi Päivitystä.
24.03.2014 11:00 | KKer

Päivitetty PENTUEET sivun lehtiä. Pari kuvaa yms. Lisää tulee myöhemmin.


 - KKer | Kommentoi Pennut kasvaa.
23.03.2014 21:06 | KKer ja pirttikoppelo

Moro.

Pennut kasvavat kovaa kyytiä. Suurin pötkylä päihittää jo kahvipaketin painonsa osalta. Kaikille on painoa kertynyt yli 400g, syntymäpainojen ollessa 288-325g. Hyvä niin.

Hely on äkkiä katsottuna melko hoikka tyttö synnytyksen jälkeen. Ruoka kuitenkin maistuu ja emä voi hyvin.

Yksi tyttö menossa puntarille.


 - KKer ja pirttikoppelo | Kommentoi Mehtokummun alku
19.03.2014 20:18 | KKer ja pirttikoppelo

Kauan odotettu beagle- pentue putkahti maailmaan. Perheonnea kahdeksan koiravauvan verran :) Valtaosa pennuista on narttuja. Hely hoiti synnytyksen varmoin ottein. Lisää yksityiskohtia myöhemmin.


 - KKer ja pirttikoppelo | Kommentit (3)Kommentoi Odottavan aika on pitkä.
15.03.2014 11:54 | KKer

Moro.

Kevät on tehnyt kovasti tuloaan, järven rantatörmät on lumesta jo melko sulana.

Onneksi nyt tulee välillä vähän pakkasta, tuon vesisateen sijaan.

Ei ole ollut minkaanlaisia kelejä yrittää näädän pyyntihommia, surkeaa.

Helylle pentulaatikko värkätty ja alakertaan muutettu koira asumaan. Tässä on jo kuumeisesti odoteltu että milloin niitä pentuja alkais putkahtelemaan tähän maailmaan. Pari viikkoa lomaa edessä, että voi seurata kasvua ja kehitystä.

Toivotaan parasta.

Kuvassa Hely viimeisillään.


 - KKer | Kommentoi Luppakorvakausi paketissa.
02.03.2014 21:33 | KKer

Niin se loppuu kaikki hyvä aikanaan. Ajattamishommat loppuvat tältä kaudelta. Kausi on ollut hyvä metsästys- ja koerintamalla. Kelit ovat olleet pääosin kohtalaiset ajattamishommiin, tosi pitkiä taukoja ei ole onneksi päässyt missään vaiheessa syntymään. 

Toivottavasti kelit vielä sallisivat näädän metsästystä tässä maaliskuun aikana, pääsis pystärikin kunnolla vielä töihin.

Helylly maha eikun jatkaa kasvamistaan. Tyttö käytiin hakemassa nyt kotiin Mehtokumpuun ja on aika alkaa rauhoittumaan pennutushommiin.


 - KKer | Kommentit (2)Kommentoi Maha eikun kasvaa...
22.02.2014 13:59 | pirttikoppelo

Jäniskausi loppuu ja äitiysloma alkaa (Helyllä). Tänään vielä pienet ajot lumituiskussa :)

Pari lumituiskuista kuvaa lisätty Kuvagalleria / Koirat kansioon.


( Päivitetty: 23.02.2014 15:26 )

 - pirttikoppelo | Kommentoi Tilulilulii...
10.02.2014 21:18 | KKer

Tilanne päivityksiä pentuhommiin liittyen.

Hely käytettiin tänään ultrassa. Tohtori totesi piikelin olevan tiineenä (siunatussa tilassa).

Tohtori havaitsi sisällä viisi koiran taimea. Toivotaan hommien etenevän hyvin tästäkin eteenpäin.


 - KKer | Kommentoi Jänis hommia.
09.02.2014 18:04 | KKer

Eilinen päivä meni tuomarihommilla Kajaanissa. Kaksi piikeliä ajeli siellä mukavat tulokset. Onneksi olkoon Parviaisen Jukalle Tervapekan Hilla ajeli käyttövalionarvoon tarvittavan viimeisen ykkösen. Sandberin Arton Ruka-ahon Raiku saalisti ekan ykkösen.

Tänään ajatettiin Helyllä jänistä. Isäukko pääsi poksauttamaan pupetin kumolleen.


 - KKer | Kommentoi


©2020 Mehtokummun kennel - suntuubi.com